Fikk brynet hodet på uvante startoppstillinger
Tore Bahrfod og Vestby Sjakklubb sørger for at det arrangeres hyggelige, lavterskel sjakkturneringer på løpende bånd i det staselige kulturkvartalet i Vestby.
Hyppige turneringer av ymse format trekker til seg ivrige sjakkspillere både fra Follo- og Oslo-området og også fra Indre Østfold.
Det skapes en koselig og uformell atmosfære i de flotte lokalene i kjempebygget i Vestby sentrum. Med disse arrangementene slår Bahrfod og hans klubb virkelig et slag for breddesjakken og miljøskaping innen vår tankesport. Det er en frivillig innsats som mange har glede av.
Sist søndag sto en sju runders uratet turnering i Fischer Random (960-sjakk) på programmet. Det er varianten av sjakk hvor plasseringen av offiserene på bakerste rad trekkes fra runde til runde. Dermed blir det mange uvante oppstillinger av brikkene, noe som setter åpningsteorien på sidelinja, kort sagt. Så blir det å legge hodene skikkelig i bløt fra første trekk og forsøke å finne en noenlunde plan for spillet ut av startgropa. Morsomt og interessant nok som en sidegren til vår kjære, klassiske sjakksport.
Tre av våre hovedmedlemmer deltok i turneringen, som ble spilt med hurtigsjakk-tiden 10 minutter per spiller samt fem sekunders bonus per trekk. Uten hjelp av åpningsteori kunne man nok føle at tiden løp litt raskt av sted før man hadde kommet seg noenlunde ut av åpningsfasen i partiene. Men inntrykket var at det fungerte greit for de fleste med denne betenkningstiden, og det oppsto mange spennende og kvikke kamper før unggutten Hallvard Foss Bjørnstad fra Dragen sto igjen som turneringsvinner med 6 poeng på de 7 rundene. IØSS-spillerne Odd Andersen (4 poeng av 7), Silas David (3/7) og Dag Andersen (4/7) plasserte seg greit rundt midten i turneringen som hadde 17 deltakere. Og alt i alt var vi nok enige om at det hadde vært en morsom og ikke minst hyggelig turnering.
Litt høyere opp – på plassene 4 og 5 – endte våre aktive gjestespillere Daniel Arvola fra arrangørklubben Vestby og Michael Mortensen fra Dragen.
Med rykende varm kaffe på kanna, sju runder hurtigsjakk og en effektiv gjennomføring ble det noen trivelige ettermiddagstimer med sjakkvarianten som er oppkalt etter den amerikanske storspilleren og verdensmesteren (1972-1975) Bobby Fischer.